Instruktörs/assistentläger

Betecknas: INS/ASS
Åldersgrupp: 15-17 år
Längd: 3 veckor

Det här är seglarlägret för dig som är sjövan och som vill utbilda dig till ledare på Vitsgarn.

Syftet med Ins/Ass är att efter godkänd kurs kunna jobba på Vitsgarn som ledare. Om du inte vill jobba som ledare på Vitsgarn men vill vara kvar som elev så har vi ett väldigt bra läger som alternativ, VG Fortsättning.

Ins/Ass skall hjälpa dig att utvecklas till en duktig ledare. På programmet står segling, sjömanskap, navigation, ledarskap, pedagogik, sjukvård och mycket annat. Du kommer att uppleva att du växer och utvecklas både som människa, lagkamrat och seglare.

Du bedriver självstudier till förarbevis innan lägret och du ska skicka in en kopia på ditt förarbevis innan den 1 mars. Under lägret finns möjlighet att ta kustskepparexamen eller VHF-certifikat.

Du kommer på lägret att få ett betyg 1-5 inom fyra delområden: segling, sjömanskap, navigation och ledarskap. Ett betyg över 2 i samtliga områden krävs för godkänt resultat på kursen. Endast godkänt resultat på Ins/Ass leder till erbjudande om att jobba som ledare. Det är alltså inte garanterat att bli ledare bara för att du gått lägret.

Vi ser gärna att du skall ha ”seglat upp” på Vitsgarn någon gång eller ha motsvarande seglingskunskaper.

Detta läger inte är en ”återträff” efter konfirmationsläger utan lägret syftar till att du som vill bli ledare inom vår organisation skall få möjlighet att bli det.

Efter godkänd kurs öppnas en helt fantastisk värld med roligt sommarjobb, härlig gemenskap och en mycket bra grundläggande ledarskap/säkerhetsutbildning som du kommer att ha nytta av i många år framöver. Sommaren efter godkänd kurs erbjuds du jobb som assistent och därefter finns alla möjligheter att vidareutvecklas vidare till instruktör och kursledning på sikt.

Ansökningsprocess
Antagning till Ins/Ass sker via en urvalsprocess och ansökningar tas emot fram till den 1 december. Ansökan sker via ansökningsbrev till [email protected].

Ansökningsbreven bedöms utifrån ett antal kriterier som syftar till att få INS/ASS-deltagare som är motiverade och har stor chans att klara utbildningen. Ansökningsbreven ska skrivas om max en A4 och i brevet vill vi att du ska berätta lite om dig själv och varför du vill bli ledare på Vitsgarn, vad du har för seglings- och båtbakgrund och om du tidigare har några ledarskapserfarenheter (tex lagkapten i ett fotbollslag, barnvakt eller annan erfarenhet i en ledande roll). Du får också gärna berätta vilka läger du tidigare gått och vad du tycker har varit roligast och mest lärorikt på dessa.

Ansökningsbreven skickas in i pdf-format med förnamn och efternamn som dokumentnamn (tex. "CarlCarlsson.pdf"). Skriv också födelsedatum och kontaktuppgifter i brevet och se till att mailadressen som anges inte är en skolmail.