Om Vitsgarn Seglarskola

Stockholms skärgård är unik i världen med sina mer än 24 000 öar, holmar, kobbar och skär. Ett paradis för dig som gillar segelbåtar samt att vara i närheten av öppet vatten. Vitsgarn Seglarskola är en del av Ungdomsförbundet Sveriges Flotta (USF) och verksamheten startade redan 1946. Under andra världskriget fanns här en förläggning för manskap med torpedverkstad samt fast artilleri och en stor idrottsanläggning.

Idag ingår Vitsgarn i Amfibekårens övningsområde så vi delar våra seglingsvatten med olika fartyg från Marinen och i skogarna övar ibland grönklädda militärer vilket är jättespännande. Har vi tur så får vi se en uppvisning från Sjövärnskåren på Märsgarn eller Amf1 på Berga.

Seglarläger för barn och ungdomar

Sedan mer än 50 år tillbaka anordnas seglarläger varje sommar. Alla är lika välkomna oavsett om du redan kan segla eller om du inte har några förkunskaper alls. Här finns segelbåtar som passar barn och ungdomar i åldern 7-17 år.

Segling, brännboll och korvgrillning

Varje år kommer ca 500 barn och ungdomar hit till Vitsgarn vid Horsfjärden för att lära sig segla och njuta av sommaren. Vi kan lova att seglarlägret blir ett minne för livet och att man träffar många nya vänner. På dagarna ägnar vi oss åt segling och sjömanskap för att på kvällarna grilla korv, spela brännboll eller andra roliga aktiviteter ute i skärgården.