Om Vitsgarn Seglarskola

Stockholms skärgård är unik i världen med sina mer än 24 000 öar, holmar, kobbar och skär. Ett paradis för dig som gillar segelbåtar samt att vara i närheten av öppet vatten. Vitsgarn Seglarskola är en del av Ungdomsförbundet Sveriges Flotta (USF) och verksamheten startade redan 1946. Under andra världskriget fanns här en förläggning för manskap med torpedverkstad samt fast artilleri och en stor idrottsanläggning. Idag ingår Vitsgarn i Amfibekårens övningsområde så vi delar våra seglingsvatten med olika fartyg från Marinen och i skogarna runt omkring oss övar grönklädda militärer, vilket är jättespännande. Har vi tur så får vi åka in till Amf1 på Berga på något studiebesök eller så kanske dem kommer ut till oss och genomför någon uppvisning.

Seglarläger för barn och ungdomar

Sedan mer än 40 år tillbaka anordnas seglarläger varje sommar och idag är seglarskolan på Vitsgarn förbundets främsta seglarskola i Stockholms skärgård. Alla är lika välkomna till vår seglingsutbildning oavsett om du redan kan segla eller om du inte har några förkunskaper alls. Här finns segelbåtar som passar barn och ungdomar i åldern 7-17 år.

Segling, brännboll och korvgrillning

Varje år kommer ca 500 barn och ungdomar hit till Vitsgarn vid Horsfjärden för att lära sig segla och njuta av sommaren. Vi kan lova att seglarlägret blir ett minne för livet och du kommer att träffa många nya vänner. Hela dagarna ägnar vi oss åt seglingsövningar – det är ju därför vi är här. På kvällarna grillar vi korv, spelar brännboll eller ordnar roliga tipspromenader på ön. Åtminstone en fest hinner vi också med under varje läger.